Kursus i musikteori – Niveau 1
Mar
26
5:30 PM17:30

Kursus i musikteori – Niveau 1Kursus i musikteori – Niveau 1


Århus Klaverakademi tilbyder i foråret 2019 tre kursusdage i grundlæggende musikteori.

Hvornår og hvor?
Du kan tilmelde dig et kursus på en af følgende dage. Kurset oprettes ved tilmelding af min. 5 elever.

• Tirsdag d. 26.3. kl. 17.30 – 21.00
• Lørdag d. 6.4. kl. 10.30 – 14.00
• Tirsdag d. 30.4. kl. 17.30 – 21.00

Kurserne afvikles i Aarhus Klaverakademi, Grønnegade 61 b, 8000 Aarhus C.

Formål
Selvom du allerede er en dygtig pianist, kan du have brug for at arbejde med din teoretiske forståelse for musikkens forskellige parametre. At forstå sammenhænge indenfor f.eks. akkordopbygning, nodelæsningens rytmiske og melodiske niveauer og træning af puls-og periodefornemmelse, vil styrke og kvalificere dit instrumentspil og din musikalske udvikling.
På dette kursus arbejder vi med at give eleven en grundlæggende forståelse for, og færdigheder indenfor musikteori på en inspirerende og afvekslende måde. Du får rig mulighed for at stille, - og få svar på noget af det du måske ikke tidligere har forstået, eller har turdet spørge om.

Indhold
1. Vi arbejder musikken ind i kroppen gennem rytmisk-motoriske øvelser på gulvet.
Gennem f.eks. bodypercussion, hand’n feet øvelser og sang, dans og spil (SDS), arbejder vi med højre-venstrehåndsøvelser, koordination, puls-og periodefornemmelse.

2. Grundlæggende musikteori. Skalaer, dur-mol akkorder, kvintcirkel, fortegn. Grundlæggende akkordopbygning. Kadencer med Tonika, Subdominant og Dominant (T-S-D), akkordomvendinger og akkordudvidelser med 7 og 9.
3. Nodesystemet, node- og rytmelæsning.


Undervisere:
Patricio Moya og Sonja Svendsen

Pris og tilmelding
For elever ved Aarhus Klaverakademi 550,- kr. Øvrige deltagere 650,-kr.

Når vi har modtaget tilmelding på min. 5 elever oprettes kurset, og vi sender en mail til dig med oplysninger om betaling.

Tilmeldingspolitik
• Tilmelding foregår via mail på info@klaverakademiet.dk.
• Tilmelding er først gældende ved betaling via MobilePay 39397. (skriv Musikteori i meddelelsen)

Afbudspolitik
Meld afbud via info@klaverakademiet.dk eller tlf.: 42733697.
Hvis kurset mod forventning ikke oprettes efter tilmelding af min. 5 elever tilbagebetales den fulde kursusafgift.
Hvis du melder afbud efter indbetaling, refunderes kursus afgiften ikke, men du sikres i stedet plads på en af de øvrige kursusdage.
Har du spørgsmål til kurset, så kan vi kontaktes på info@klaverakademiet.dk eller på tlf: 42733697.

Praktiske forhold
Der vil være gratis te og kaffe til kurset, men du skal selv medbringe mad til dagen. Vi holder ca. 30 min. pause undervejs. Der er også mulighed for at købe mad i Aldi, som ligger lige ved siden af.


View Event →
Klaverakademiets Julekoncert & Julefrokost 2018
Dec
8
2:30 PM14:30

Klaverakademiets Julekoncert & Julefrokost 2018

JULEKONCERT 2018

Aarhus Klaverakademi inviterer hermed elever, pårørende og andre interesserede til vores årlige julekoncert lørdag d. 8. december 2018 kl. 14.30 – 16.00

Traditionen tro spiller nogle af vores elever julekoncert. Vi vil gerne invitere alle vores dygtige elever til at være med – også selvom I ikke selv skal spille.

Det er en god mulighed for at møde andre elever, men også for at få nogle billeder på, hvordan det kunne være selv at spille koncert. Alle er velkomne!

OBS!

Efter koncerten vil der være gløgg og klejner. Afhensyn til indkøb beder vi om, at I tilmelder jer på info@klaverakademiet.dk. Håber vi se i Grønnegade 61B, 8000 Aarhus C til en hyggelig eftermiddag.

View Event →
ELEVKONCERT I MUSIKHUSET
Jun
7
4:00 PM16:00

ELEVKONCERT I MUSIKHUSET

Hvor: Musikhuset Aarhus Foyeren
Hvornår: Denne 7. juni 2018 kl 16:00- 17.30

Aarhus Klaverakademis super dygtige elever spille igen koncert for et større publikum. Det er Klaverakademiets mål sætning, at musik er til for at blive delt og nydt sammen med andre, og i år spiller vi igen en åben koncert i Musikhuset Aarhus' foyer. Her vil det være muligt at købe lidt godt til ganen i caféen, mens man lytter til den dejlige musik. Eleverne spiller alt fra populære nutidige sange, til klassiske stykker. Koncerten er gratis og alle er velkomne.
 

Du kan hente programmet her:

Programmet Elevkoncert Forår 2018 i Musikhuset Aarhus

View Event →
Vinterjazz: EVAN PARKER + KINETICS
Feb
22
9:00 PM21:00

Vinterjazz: EVAN PARKER + KINETICS

SUNSHIP inviterer til VINTERJAZZ i SALONEN

Evan Parker inviterede i marts Jacob Anderskov trio ”Kinetics” til at joine ham til hans månedlige koncert på Vortex i London. Evan var efter koncerten fyr og flamme for at spille igen, og derfor tager EVAN PARKER & KINETICS nu på en eksklusiv Europæisk tour i februar 2018.

Lineup: Evan Parker (sax), Jacob Anderskov (piano), Adam Pultz Melbye (bas) & Anders Vestergaard (trommer).

View Event →
Koncert med Nikolaj Hess & Marc Mommaas
Feb
10
3:00 PM15:00

Koncert med Nikolaj Hess & Marc Mommaas

Line-up: Nikolaj Hess (flygel), Marc mommaas (Sax)
Entré: 100 kr – (rabat 50 kr for elever på akademiet)

Musikken til denne koncert har hovedvægten på jazz standards, og bliver en unik oplevelse med Hess og Mommaas' dybt kreative personlige reflektioner over nogle af de allersmukkeste melodier fra jazzens standardrepertoire iblandet et par af deres egne originale kompositioner, som reflekterer begges baggrund i den Europæiske jazz smeltet sammen med både traditionen og den nutidige jazz fra Jazzens mecca, New York.

Nikolaj Hess og Marc Mommaas startede deres musikalske samarbejde i New York i 1998 og har siden turneret i hele verden med deres unikke virtuose og nærmest telepatiske sammenspil. 

"The mastery of Mommaas and Hess completely overwhelms any feeling of normal. This is art of the highest standard, and a record which will most definitely be a "best of" 2016.", 
skrev Allaboutjazz 2016 om Hess og Mommaas samarbejde.

Hess og Mommaas har udgivet to duo albums på det Amerikanske selskab Sunnyside Records og desuden 3 albums med deres andet samarbejde Global Motion. Senest det højt roste album Ballads and Stardards  http://sunnysidezone.com/album/ballads-and-standards

Hør mere her:
http://sunnysidezone.com/album/ballads-and-standards

View Event →