Back to All Events

Hellas + Philipp Rumsch at Salonen

  • Salonen 61 Grønnegade Aarhus, 8000 Denmark (map)

Entrè: 60,- for begge koncerter
Billetter købes i døren

——————————————————————————————

DOBBELTKONCERT
Denne aften gæster Hellas og den tyske pianist Philipp Rumsch Salonen med deres atmosfæriske musik, der giver et åndehul i en stadig mere hektisk verden.

——————————————————————————————

Hellas (DK)
Hellas er en instrumental duo bestående af klaver og trommer. I deres musik undersøger de det klanglige potentiale i deres instrumenter, og udforsker grænserne for hvad disse kan - både hver for sig og i samspil med hinanden. Inspireret både af moderne komponister som Xenakis og James Tenney og ambient-pionererne Harold Budd og Sakamoto opererer de i et spædningsfelt mellem det stringente og det frie, hvor de med enkle, repetitive motiver åbner op for et univers, hvor tiden står stille og rummet svæver. 
I 2017 har de udgivet EP’erne 209 og POP, der viser gruppens diversitet. Fra det minimalistiske til det meget volumniøse - fra det avantgarde til det mere lettilgængelige. De har spillet opvarmning for det hollandske klaverfænomen Joep Beving og flere og deres numre er i rotation på The Lake Radio. 
Peter Sabroe er pianist og Jeppe Justesen er trommeslager. 

https://soundcloud.com/hellasdk
——————————————————————————————

Philipp Rumsch (GER)
Philipp Rumsch, born in 1994, is a composer, pianist, and sound designer based in Leipzig, Germany. At the age of seven he gathered first musical experiences before he finally decided to learn the piano another seven years later. Since October 2013, Philipp has been studying jazz piano at the Academy of Music and Theatre Felix Mendelssohn Bartholdy in Leipzig with Richie Beirach, Michael Wollny and Ralf Schrabbe. Between 2016 and 2017 he was studying piano, composition and sound design at the Rhythmic Music Conservatory in Copenhagen with, among others, Valgeir Sigurðsson, Niels-Lyhne Løkkegard, August Rosenbaum and Simon Toldam. 
Philipp is working both as a pianist and composer / arranger within different settings and projects and has written music for theater. His work is influenced by pop, electroacoustic, contemporary classical and improvised music. Since 2017 Philipp is signed by the German record label Denovali. 
In his latest solo work Philipp Rumsch pursues open forms with a focus on exploration and variation of sound by using sparse fragments of melodies and a natural-floating pulse instead of a constant, metrical grid. By only using several electronic and acoustic keyboard instruments manipulated and edited on the computer he invites the listener to accept subtle developments and offers the possibility to immerse into a difficile and diverse soundscape. His first solo EP 'A Forward-Facing Review' was released in September 2017.

https://soundcloud.com/philipprumsch/a-forward-facing-review-part-ii
https://denovali.com/philipprumsch/
https://www.philipprumsch.com/