Back to All Events

Vinterjazz: EVAN PARKER + KINETICS

  • Salonen 61 Grønnegade Aarhus C, 8000 Denmark (map)

SUNSHIP inviterer til VINTERJAZZ
Døre kl. 20.30
Koncert kl. 21
Entré: 100 kr.

========================================

Evan Parker (sax), Jacob Anderskov (piano), Adam Pultz Melbye (bas) & Anders Vestergaard (trommer).

Evan Parker inviterede i marts Jacob Anderskov trio ”Kinetics” til at joine ham til hans månedlige koncert på Vortex i London. Evan var efter koncerten fyr og flamme for at spille igen, og derfor tager EVAN PARKER & KINETICS nu på en eksklusiv Europæisk tour i februar 2018.

Evan Parker (born 1944) was a pivotal figure in the development of European free jazz and free improvisation. He has pioneered or substantially expanded an array of extended techniques. Parker has recorded a large number of albums both solo or as a group leader, and has recorded or performed with Peter Brötzmann, Derek Bailey, Keith Rowe, Joe McPhee, Anthony Braxton, Cecil Taylor, John Zorn, Fred Frith, Bill Laswell, Ikue Mori, Thurston Moore, Milford Graves, George Lewis, Tim Berne, Mark Dresser, Dave Holland, Sylvie Courvoisier, and many others. Two key associations have been pianist Alexander von Schlippenbach's trio with Parker and drummer Paul Lovens and a trio with bassist Barry Guy and drummer Paul Lytton. (…) He also has appeared in pop-music contexts: on Scott Walker's Climate of Hunter, and has made notable appearances on record with Robert Wyatt.

Jacob Anderskov er som pianist, orkesterleder og komponist blevet beskrevet som "blandt de mest ekstraordinære kunstnere i nutidig musik" (Jazz Podium, Tyskland, maj 2010), og har modtaget adskillige priser. Anderskov har udgivet over 25 albums som bandleder. Anderskovs musik bevæger sig ubesværet rundt i grænselandet mellem improvisation, ny kompositionsmusik, jazz, folklore og klassisk. Det er rent og beskidt. Det er storladent og simplistisk. Det er uafrysteligt og stærkt nærværende. 
"Anderskov expands sonic language of Danish Jazz. … Superb.” - Peter Margasak, Down Beat, USA, Marts 2013.
http://jacobanderskov.dk

Adam Pultz Melbye, Born in Ribe, Denmark in 1981. Currently living in Berlin.
Working mainly in the field of improvisation and structured sound, Adam has toured Europe, the US and Japan, performing solo concerts, in duo with dancer Akemi Nagao, the orchestras Toggle, Jitter, Angel, Flamingo as well as with musicians such as Tony Buck, Pat Thomas, Mark Sanders, Evan Parker, Peter Brötzmann, Paul Lovens, Frank Gratkowski, Mark Sanders, Yasuhiro Yoshigaki and Michiyo Yagi. Appears on 25+ albums. Initiator of the release platform Noema. 
http://www.adampultz.com/biography/

Anders Vestergaard har med sit unikt sensitive touch og sin stærke intuition placeret sig overalt på den eksperimenterende skandinaviske undregrundsscene, med bl.a. Boujeloud, Yes Deer, Bravura in the Face of Grief, Jesper Zeuthen, m.m.

Arrangementet er støttet af Aarhus Kommune, Statens Kunstfond & DJBFA.

Earlier Event: February 10
Koncert med Nikolaj Hess & Marc Mommaas
Later Event: February 23
MereMusik: 4-hændig Klaver-Impro