Back to All Events

Narreviser i Nordlys - Homage á Fritz Sjöström

  • Salonen 61 Grønnegade Aarhus, 8000 Denmark (map)

Entré: 80/40 kr (alm/stud)
Line-up: Karin Sjöholm (SE), sang og Alis Abeth Klein (DE), klaver
Arrangør: 'MereMusik' i samarbejde med Salonen

Narrvisor i Norrsken er en sang performance, bygget op omkring den svenske visekomponist og kunstner Fritz Sjöströms (1923 -1996) musik og visuelle udtryk. Sjöström, som kom fra Jokkasjärvi i det svenske Norrland, kombinerede klange fra den svenske folkemusik med en fornemmelse af fransk chanson. Hans tekster er både suggestive og fyldte med billeder, hans kunst påvirket af sin tids symbolisme, men også af collage og abstraktioner.
Man kan undre sig over at Sjöströms musikskat virker til at være glemt blandt nutidens sangere og musikere. Måske er det fordi at de få indspilninger der er lavet kun findes på vinyl og fordi trykte noder skal graves frem fra antikvariater.

Den svenske sangerinde Karin Sjöholm hørte som barn Fritz Sjöströms første visesamling, og har i de sidste 10 år søgt og fundet de fleste af hans trykte værker. Sammen med den tyske pianist Elisabeth Klein undersøger hun nu hans kunstneriske udtryk.
Sjöholm&Klein leger med flere af Sjöströms temaer, som går igen i alt sin virken: Der er cirklen og månen som et symbol på livets cyklus. Masken, og ”jagets” mange karakterer er udgangspunkt for forestillingens visuelle udtryk, hvor kostumet, kroppen og bevægelsen fungerer som scenografi. Gennem pianistiske indslag fra J.S. Bach og D. Schostakovitsch smelter Narrens og Artistens magiske univers pludselig sammen med et mere struktureret tonesprog. Kan vi nå frem til grænselandet mellem Genie og Vanvid ? ? ?